Salvează internetul! Din nou

iunie 29th, 20160 Comentarii »

Autoritățile europene care se ocupă de reglementarea telecomunicațiilor urmează să decidă DIN NOU dacă se va păstra neutralitatea internetului sau nu. După episodul ACTA/PIPA unde s-au expus absolut toate argumentele pro și contra în legătură cu subiectul neutralității; când oamenii au organizat proteste pentru a sublinia importanța unui internet liber, ca și până atunci, politicienii, ISP-ii și corporațiile s-au mai calmat. Dar asta nu înseamnă că au și renunțat la idee.

Așa că se împinge din nou reglementarea internetului, în speranța că la un moment dat utilizatorii se vor plictisi să se tot opună și legea va trece. Argumentele pro reglementare chiar nu m-au convins și sunt de părere că internetul ar trebui să rămână exact la fel. La fel de volatil și liber. Chiar nu simt nevoia unei prioritizări de trafic în favoarea celui care plătește mai mult. Chiar nu vreau să resimt frustrarea care ar putea apărea în momentul în care ISP-ul decide că YouTube îmi încarcă clipurile prea rapid și să-mi taie din bandă până achit suma suplimentară de X lei.

Asta o să se întâmple dacă o lege de acest tip va trece, indiferent de numele pe care îl poartă. Pentru că ISP-ul nu va rata nici o oportunitate pentru a obține profit. Corporațiile vor plăti ca site-urile și proiectele lor să fie împinse în față, să aibă viteză mai bună. Iar comportamentul utilizatorilor de internet ar fi alterat indubitabil. Practic, utilizatorii vor fi manipulați în masă să acceseze informațiile acelora care plătesc mai mult și obțin o viteză mai bună.

Ce putem noi să facem? Putem să intrăm savetheinternet.eu și să răspundem sincer la 5 întrebări, în urma cărora se va trimite un mail cu numele nostru către BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) de care ei vor ține sau nu cont. Nu știu, dar am impresia că cu cât numărul mailurilor va fi mai mare cu atât există o șansă mai mare să le bage în seamă. It’s a start. Și da, merită să dai 5 click-uri în cazul ăsta, dacă clickurile tale contează și 000,1%. Și nu, nu e o petiție, la ora asta sunt 52.563 de petiții.

Mai multe informații găsiți aici.Au mai scris nwradu și Dorin Lazăr.

« Englezii se întrebau ce e Uniunea Europeană imediat după ce au votat

Nici un comentariu