Feedback-ul dispare de la prima înjurătură

ianuarie 8th, 20130 Comentarii »

După cum spuneam și în articolul anterior, blogul a fost infectat cu ceva cod malware. Stați pe pace, l-am rezolvat și acum totul e în ordine. Amintesc de asta pentru că ceea ce urmează să vă spun în contiuare are legătură directă cu faptul în cauză. Nu știu exact momentul în care a fost infectat, cert e că un tip foarte inteligent s-a găsit să mă înjure pe pagina de Facebook a blogului. La momentul respectiv nu m-am gândit că ar exista o problemă, toate păreau în ordine, așa că mi-am văzut în continuare, liniștit, de viață.

Cu înjurăturile de pe net, anonime sau semianonime, n-are rost să-ți bați capul. Există atâția dilăi care nu au ce face în scurta lor viață încât nu-ți ajunge fizic timpul că să te cerți cu toți, chiar de-ar fi să-i iei în bulk, câte 10 deodată. Nu cred că există cineva care scrie, cântă, desenează sau face clipuri cu pisici pe care le distribuie pe internet și care să nu fi fost înjurat măcar o dată de către cineva.

Feedback-ul e bun chiar dacă e negativ. A nu se înțelege că tot ceea ce facem este pe placul tuturor, nu va fi niciodată. A nu se înțelege că oamenii acceptă drept feedback doar informații care iau formă pozitivă. Ba mai mult, cel negativ contează uneori mai mult decât cel pozitiv pentru că-ți permite să descoperi lucruri care deranjează, să analizezi situații și să iei măsuri pentru a nu munci fără rost.

Dar dacă tot îți ocupi timpul pentru a scrie ceva cuiva, fă-o cum trebuie sau nu o mai fă deloc. Dacă mesajul tău începe cu ‘Boule’ tot ce spui în continuare își pierde valoarea, iar textul tău, oricât de logic și corect gramatical este formulat poate să nici nu fie citit. Chiar dacă pe mine mă amuză mesajele de felul ăsta, alții s-ar putea să le șteargă instant. Iar, la final, cel care pierde cel mai mult ești tu. Dacă Gigi Stâncă îmi spunea frumos: „Prietene, vezi că ceva nu-i bine. Verifică sau ceva.” poate că acum îl menționam, îi mulțumeam pentru feedback și îl dădeam drept exemplu. Dacă…

« Şi-am început 2013
Am eu o soluţie pentru educarea timişorenilor »

Nici un comentariu