Apple ar patenta şi apa plată

noiembrie 14th, 20120 Comentarii »

E oficial, Apple a obținut petentul pentru „dreptunghi cu colțuri rotunjite” de la United States Patent and Trademark Office. Ceea ce se traduce, simplu, că nimeni nu va mai avea voie să costruiasca un dispozitiv dreptunghular cu colțuri rotunjite fără acordul Apple. Asta înseamnă că dacă eu, producător hardware, vreau să construiesc mâine un telefon care urmează să aibă un display mare, formă dreptunghiulara și colțuri rotunjite va trebui să fac o cerere la Apple și să plătesc niște bani.

In an move for which no level of facepalm can suffice, the USPTO granted Apple a patent for a rectangle with rounded corners last week. Regardless of how ridiculous it may sound, sadly it’s true. According to patent no. D670,286, design rights for a “portable display device” with an external shape that is a rectangle with rounded corners are now owned by Apple. Via

Și dacă, de exemplu, Apple consideră că ceea ce o să produc eu o să intre în conflict cu produsele lor sau pur și simplu n-au chef ca eu să construiesc ceva, ce se întâmplă? Păi trebuie să mă mulțumesc cu alte forme cunoscute. Că deh, oamenii se înghesuie să cumpere un telefon în formă de cerc, pătrat sau dreptunghi cu colțurile atât de ascuțite încât să îi împungă prin buzunarul pantalonilor.

« Replici de fanboy: Nikon vs. Canon
Nu vă doresc să vă reţină, bancomatul, cardul »

Nici un comentariu